Vergoeding bewindvoerder

Kosteloos kennismaken

Betrokken en deskundig

Gespecialiseerd in bewoners van zorginstellingen

Wilt u weten wat de wettelijke vergoeding bedraagt voor het voeren van een beschermingsbewind als eerste bewindsvoerder? Wij geven u graag een antwoord. In de wet wordt een indicatie gegeven met betrekking tot de vergoeding voor het optreden als bewindvoerder. Bij Aangenaam Bewind kunnen wij u begeleiden als u vergoeding voor een beschermingsbewind gaat aanvragen. Optreden als bewindvoerder is een complexe taak; een vergoeding helpt om de tijd eerlijk te compenseren.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

bewindvoering-downsyndroom

Op welke vergoeding kan een bewindvoerder rekenen?

De Rijksoverheid bekijkt jaarlijks de jaarbeloning inclusief onkostenvergoeding voor een niet-professionele bewindvoerder en geeft hier een indicatie voor. De hoogte van de beloning wordt vastgesteld door de kantonrechter en moet door degene die onder bewind wordt gesteld worden betaald. Als de persoon die onder bewind gesteld wordt niet in staat is om aan deze vergoeding te voldoen, kan hiervoor hulp worden gevraagd bij de gemeente in de vorm van bijzondere bijstand. Indien er twee mensen bewindvoerder zijn, dienen zij de vergoeding voor het beschermingsbewind te delen. Mocht het beschermingsbewind meerdere personen of een complexere situatie omvatten, dan wordt de vergoeding verhoogd met een in de wet vastgelegde toelage. Deze worden toegekend door de kantonrechter naast de jaarbeloning en hebben onder andere betrekking op:

  • Aanvangswerkzaamheden als de bewindvoerder voorafgaand aan het bewind budgetbeheer heeft gevoerd;
  • De verkoop of ontruiming van een woning, of een verhuizing;
  • Het beheren van een persoonsgebonden budget;
  • Het opmaken van een eindrekening en -verantwoording.

Wij ondersteunen en begeleiden u graag

Als financieel adviseur kunnen wij u begeleiden bij het aanvragen van de vergoeding voor beschermingsbewind, of indien gewenst optreden als eerste of tweede bewindvoerder. Of u nu het bewind gaat voeren voor uw ouders of voor een naaste met een verstandelijke beperking, wij ondersteunen u bij het gehele proces. Bel ons op 072-5345025 of stuur een e-mail naar info@aangenaambewind.nl voor het maken van een afspraak.

zorgprofessionals-bewindvoering