Een vergoeding voor een bewindvoerder

Kosteloos kennismaken

Betrokken en deskundig

Gespecialiseerd in bewoners van zorginstellingen

Wilt u weten waarop de wettelijke vergoeding voor het voeren van een beschermingsbewind als eerste bewindvoerder is gebaseerd? Wij geven u graag een antwoord. Daarnaast begeleiden wij u bij Aangenaam Bewind uit Warmenhuizen bij het aanvragen van de vergoeding voor beschermingsbewind waar u als bewindvoerder recht op heeft. Optreden als bewindvoerder en beschermingsbewind voeren is een complexe en tijdrovende taak; een vergoeding helpt om de tijd eerlijk te compenseren.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

bewindvoering-downsyndroom

Op welke vergoeding kan een bewindvoerder voor beschermingsbewind rekenen?

De Rijksoverheid bekijkt jaarlijks de jaarbeloning inclusief onkostenvergoeding voor een niet-professionele bewindvoerder. De hoogte van de beloning wordt vastgesteld door de kantonrechter en moet door degene die onder bewind wordt gesteld worden betaald. Als de persoon die onder bewind gesteld wordt niet in staat is om aan deze vergoeding te voldoen, kan hiervoor hulp worden gevraagd bij de gemeente in de vorm van bijzondere bijstand. Indien er twee mensen bewindvoerder zijn, dienen zij de vergoeding voor het beschermingsbewind te delen. Mocht het beschermingsbewind meerdere personen of een complexere situatie omvatten, dan wordt de vergoeding verhoogd met een in de wet vastgelegde toelage. Deze wordt, naast de jaarbeloning, toegekend door de kantonrechter en heeft onder andere betrekking op:

  • Aanvangswerkzaamheden indien de bewindvoerder voorafgaand aan het bewind budgetbeheer heeft gevoerd.
  • De verkoop of ontruiming van een woning, of een verhuizing.
  • Het beheren van een persoonsgebonden budget.
  • Het opmaken van een eindrekening en -verantwoording.

Laat ons u ondersteunen en begeleiden

Als financieel adviseur begeleiden wij u graag bij het aanvragen van de vergoeding voor beschermingsbewind of nemen wij de bewindvoering in regio Alkmaar geheel uit handen. Of het nu gaat om bewindvoering voor ouderen of hulp bij schulden; wij ondersteunen u bij het gehele proces. Bel ons op 072-5345025 of stuur een e-mail naar info@aangenaambewind.nl voor het maken van een afspraak. Tevens kunt u hiervoor ons contactformulier invullen. We gaan graag met u in gesprek op ons kantoor in Warmenhuizen, dicht bij Heerhugowaard, en bespreken dan onder andere voor welke vergoeding voor beschermingsbewind u in aanmerking komt.

zorgprofessionals-bewindvoering