Tarieven bewindvoering 2020

De kosten van bewindvoering zijn afhankelijk van de werkzaamheden en de tarieven van een adviseur. Wij rekenen een vast tarief voor onze werkzaamheden als financieel adviseur en aantrekkelijke tarieven voor onze bewindvoering. Door de tarieven voor onze bewindvoering betaalbaar te houden, kunnen wij iedereen assisteren die onze hulp behoeft.

Wij houden de kosten van bewindvoering betaalbaar

Als u zelf bewindvoering behoeft of deze wilt regelen voor een verstandelijk beperkte ouder of kind, bent u natuurlijk benieuwd naar de tarieven voor deze dienstverlening. De tarieven die wij als financieel adviseur rekenen, zijn erop gericht om onze diensten beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk behoevende cliënten. Zo is er sprake van een gereduceerd tarief voor bewoners in een zorginstelling, die vaak geen inkomen hebben buiten een eventueel pensioen of een uitkering. Ook als een client onvoldoende middelen heeft om de tarieven volledig te voldoen, kunnen wij assisteren als financieel adviseur door de resterende kosten voor de bewindvoering aan de gemeente terug te vragen als bijzondere bijstand. Zet u ons in als tweede bewindvoerder, dan ontzorgen wij u als eerste bewindvoerder onder andere door de verplichte jaarlijkse Rekening en Verantwoording af te leggen.

Wij helpen u met aandacht en respect

Als u het beschermingsbewind aanvraagt voor uzelf, een familielid of een naaste, lopen alle financiële zaken vanaf de benoeming door de kantonrechter via ons. Wij handelen de post af, betalen vaste lasten en onderhouden contact met instanties zoals de gemeente. Speelt er schuldenproblematiek, dan zijn wij het aanspreekpunt voor deurwaarders en schuldeisers. Voor meer informatie over de kosten voor bewindvoering, ons tarieven als financieel adviseur of het aanvragen van een vergoeding voor bewindvoering nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvend gesprek op ons kantoor in Warmenhuizen, vlak bij Heerhugowaard. Wij hanteren scherpe tarieven om ervoor te zorgen dat alle hulpbehoevenden gebruik kunnen maken van onze diensten. Belt u voor meer informatie naar 072-5345025 of stuur een e-mail naar info@aangenaambewind.nl.

Voor bewoners van een zorginstelling hanteren wij speciale tarieven*:

Instap € 440,00
Maandelijkse kosten € 87,00
Eindrekening en verantwoording € 178,00

 

Standaardtarieven bewindvoering

Instap € 657,03
Maandelijkse kosten € 116,26
Eindrekening en verantwoording € 246,45

 

Meerpersoonshuishouden betaalt 120%

Indien u onvoldoende middelen heeft om deze kosten te voldoen, zal Aangenaam Bewind de vergoeding hiervan in de vorm van bijzondere bijstand bij uw gemeente aanvragen.

*Tijdens een vrijblijvend gesprek informeren wij u graag over de voorwaarden.